Comunicare

       Lansarea proiectului „Underground Iași – Istorii redescoperite”

În data de 28 februarie 2020, cu începere de la ora 11.00, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași a organizat, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, conferința de presă dedicată lansării proiectului „Underground Iași – Istorii redescoperite”, finanțat în contextul Programului RO-CULTURA, prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Apelului Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate. 

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Fornleifastofnun Islands (Institutul de Arheologie din Islanda), cu sediul în Reykjavik.Obiectivul general al proiectului vizează promovarea/valorificarea obiectelor descoperite în urma săpăturilor arheologice în orașul Iași, prin organizarea unei expoziții interactive, la Palatul Culturii din Iași. Valoarea totală a proiectului este de 617.288,12 Ron. Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde Euro între 1994 și 2014 și 1,55 miliarde Euro pentru perioada de finanțare 2014-2021. 

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro. Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.  Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro

                                                                                                                                                         Publicat 25.09.2020