Miniconferința „Așteptările documentelor și surprizele arheologiei. Cazul Bisericii Sf. Atanasie și Chiril din Târgul Ieșilor”

Miniconferința „Așteptările documentelor și surprizele arheologiei. Cazul Bisericii Sf. Atanasie și Chiril din Târgul Ieșilor”

Miniconferința „Așteptările documentelor și surprizele arheologiei. Cazul Bisericii Sf. Atanasie și Chiril din Târgul Ieșilor” este susținută de drd. Cosmin Niță, muzeograf în cadrul Muzeului de Istorie a Moldovei din Iași. Drd. Niță va prezenta o sinteză inspirată de informațiile rezultate din analiza documentelor de epocă în raport cu cele obținute din cercetarea arheologică de teren. Această abordare va fi ilustrată printr-un studiu de caz, cel al Bisericii Sf. Atanasie și Chiril. Evenimentul este organizat în contextul derulării proiectului „Underground Iași  – Istorii redescoperite”, de către Complexul Muzeal Național „Moldova” prin Muzeul de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Institutul de Arheologie din Reykjavik, Islanda. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, programul RO-CULTURA, și  pune în evidență o serie de descoperiri ce ilustrează viața aristocrației dar și a meșteșugarilor, care își duceau viața nu departe de Curtea Domnească din Iași.

https://www.youtube.com/watch?v=XiQ4jYzJBdM&ab_channel=PalatulCulturii

Leave a Reply